Vítejte na stránce uživatele Angelara

Slohová práce pro biřmovance 2009

12. 12. 2008 22:34

Vedení přípravy biřmovanců v naší farnosti se náš pan děkan P. ThDr. Łukasz Szendziełorz zhošťuje velice udatně a snaží se příjemnou a také zábavnou formou povzbudit biřmovance a předávat jim učení Církve a své cenné poznatky.

Ovšem poté, co biřmovanci dostali za úkol ke čtení Skutky apoštolů, přišlo to, proč vlastně je to tak nutné. V souvislosti s rokem sv. Pavla se nabízí vhodné spojení idey křesťana hlásajícího svou víru a současného biřmovance.

Biřmovanci dostali nyní za úkol sepsat jakousi písemnou práci o rozsau 1-2 stran A4. Pan děkan vypsal následující témata, ze kterých si mají biřmovanci jedno zvolit a zpracovat:

1) "Jděte tedy, získejte za učedníky všechny národy, křtěte je ve jménu Otce i Syna i Ducha Svatého a učte je zachovávat všechno, co jsem vám přikázal" /Mt 28,19/. Na základě Skutků Apoštolů zjisti zda, a jakými prostředky, apoštolové naplnili tento příkaz Pána Ježíše.

2) Život křesťanské obce v I. a XXI. století.

3) " Po stopách sv. Pavla" - na základě Skutků Apoštolů i současných informací udělej návrh farního zájezdu do míst, které navštívil sv. Pavel

Zobrazeno 1645×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio