Vítejte na stránce uživatele Angelara

Vyznání víry

13. 10. 2009 13:37
Rubrika: Curriculum vitae

Já, Vladimír Zeman, věřím a s pevnou vírou vyznávám všechny jednotlivé pravdy, jež jsou obsaženy v následujícím textu vyznání víry:

Věřím v jednoho Boha, Otce všemohoucího, Stvořitele nebe i země, všeho viditelného i neviditelného. Věřím v jednoho Pána Ježíše Krista, jednorozeného Syna Božího, který se zrodil z Otce přede všemi věky; Bůh z Boha, Světlo ze Světla, pravý Bůh z pravého Boha, zrozený, nestvořený, jedné podstaty s Otcem: skrze něho všechno je stvořeno. On pro nás lidi a pro naši spásu sestoupil z nebe. Skrze Ducha svatého přijal tělo z Marie Panny a stal se člověkem. Byl za nás ukřižován, za dnů Poncia Piláta byl umučen a pohřben. Třetího dne vstal z mrtvých podle Písma. Vstoupil do nebe, sedí po pravici Otce. A znovu přijde, ve slávě, soudit živé i mrtvé a jeho království bude bez konce. Věřím v Ducha svatého, Pána a dárce života, který z Otce i Syna vychází, s Otcem i Synem je zároveň uctíván a oslavován a mluvil ústy proroků. Věřím v jednu, svatou, všeobecnou, apoštolskou církev. Vyznávám jeden křest na odpuštění hříchů. Očekávám vzkříšení mrtvých a život budoucího věku. Amen.

Věřím též pevnou vírou vše, co je obsaženo v Božím slově psaném i předávaném a co církev předkládá k věření jako Bohem zjevené buď formou slavnostního prohlášení, nebo formou řádného a univerzálního magistéria.

Pevně přijímám a uznávám také všechny jednotlivé pravdy nauky o víře a mravech,které církev předkládá definitivním způsobem.

S oddanou podřízeností vůle i rozumu přijímám rovněž učení, které hlásá římský biskup nebo kolegium biskupů při výkonu autentického magistéria, i když tyto nauky nemíní vyhlásit zvláštním úkonem za definitivní.

Toto veřejné vyznání víry je na výzvu uživatele "Johan", který tak chce pomoci prohloubit sjednocení oddaných katolických křesťanů, aby věrouka nebyla nevhodným způsobem napadána a překrucována. Pokud s výše uvedeným plně, oddaně a svobodně souhlasíte, rovněž tímto způsobem své vyznání víry na svém blogu zveřejněte.

Zobrazeno 1379×

Komentáře

Johan

Díky, Angelare, přihlaste se ještě, prosím, sem: <a href="http://signaly.cz/credo" target="_blank">http://signaly.cz/credo</a>

Albrecht

Je i vhodny zpusob napadani verouky?

Jenda86

Dobrý to katolík a dobrý muž! Takových je málo.Vivat Johan et Angelar!

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio