Vítejte na stránce uživatele Angelara

Páteční host

23. 4. 2010 19:36

Dnes jsme měli zajímavého pátečního hosta. Byla to sestra Klára od sester Svatého Kříže z Kroměříže a sdělovala nám dost drsné věci, protože měla možnost pohybovat se v prostředí prostitutek, kterým jako řeholnice v Itálii pomáhala. Málo se o této problematice ví a je potřeba se ji snažit řešit.
Jsou určité zbožné skupiny, které se těmto lidem snaží pomoci, protože velice často jsou to oběti nejen hmotného nedostatku, ale často se jedná o ilegální přistěhovalce, kteří s vidinou snadně vydělaného živobytí se nechali zlákat, aby odcestovali do ciziny, a byli uvrženi do otroctví různých překupníků lidí, pro které musí pracovat. Často nejsou třeba jenom pod kontrolou svých utlačovatelů, ale také mnozí museli prodělat rituály woo-doo, takže kdejaké pochybení může na nich jejich zlý pán nemilou pomstou oplatit.
Ale na druhé straně vznikl prostor pro milosrdenství, když je možné těmto lidem pomáhat. Nejen modlitbou, ale také si ti dobrovolníci s nimi povídali, ukázali jim, že někomu na nich záleží a třeba jim dali i nějaké jídlo, když ti ubožáci musí všechny peníze odevzdávat svým pasákům. Je to smutné, ale v Evropě je asi na půl milionu lidí v nějaké formě otroctví, ať to jsou třeba jenom ženy, které jsou zavřené ve sklepě s šicí dílnou, kde musí 16-20 hodin denně pracovat a na spánek mají stejný stůl jako na práci. K takovým lidem je pak složitý přístup či téměř žádný.
V Česku je pomoc těmto zotročeným osobám poskytována organizacemi Magdala - pro prostitutky a La Strada. V Itálii funguje organizace Papa Giovanni, která je v rámci Církve a na ulici tak vycházejí i kněží a řeholníci.
Prosím tedy za modlitbu za všechny zotročené osoby, za jejich trýznitele a za všechny, kdo těm zotročeným osobám pomáhají.

Zobrazeno 1516×

Komentáře

mikeila

Díky za tento článek, Vláďo. Já jsem se o těch věcech už na počátku svého působení ve FATYMu dověděla od otce Marka (tedy co se naší republiky týká) - viz můj blog. Ty zde píšeš o konkrétních hnutích,které se snaží pomoci. Ano, moc ráda je modlitbou podpořím.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio